Lavrov: Rusija nema „strategiju izlaska” iz Sirije

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2017, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija nema „strategiju izlaska” iz Sirije

Rusija nema nikakvu „strategiju izlaska”, Moskva treba da ispuni sve ono što se dogovorila sa Damaskom, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Nemamo nikakvu exit strategy (strategiju izlaska), mi treba da ispunimo sve ono što smo se dogovorili”, rekao je Lavrov, prenosi „Vzglяd”.

On je dodao da su obaveze zapisane u rezoluciji Saveta bezbednosti Rusije. Među zadacima on je naveo pobedu terorizma u Siriji i sprečavanje da se zemlja pretvori u „žarište nestabilnosti”. On je takođe istakao da se ne sme dozvoliti da se u Siriji ponovi ono što se dogodilo sa Irakom i sa Libijom, gde je „međunarodna zajednica bila opsednuta idejom da svrgne jednog čoveka”.

Lavrov se nalazi u SAD, gde je danas održao pregovore sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom i predsednikom Donaldom Trampom. Strane su, između ostalog, razmotrile situaciju u Siriji.

Lavrov rekao kakva je razlika između dijaloga sa Obamom i Trampom

Sada je dijalog Rusije i SAD slobodan od ideologizacije koja je postojala za vreme prethodnog američkog predsednika Baraka Obame, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Ukratko rečeno, sada je naš dijalog slobodan od ideologizacije koja je bila karakteristična za Obaminu administraciju. Trampova administracija, i sam predsednik, i državni sekretar (ja sam se danas u to uverio) su ljudi od akcije”, rekao je Lavrov, prenosi „Vzglяd”.

On je istakao da nova administracija Bele kuće ne želi da se dogovara kako bi pokazala „uspehe na ideološkom planu”, nego sa ciljem da rešava konkretna pitanja od kojih zavisi razvoj zemlje.

Lavrov je takođe saopštio da će se Tramp i Putin „u svakom slučaju videti u julu”. 

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Ruska reč

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.