Lavrov: Predstavnici zločinačke organizacije DAEš se šire po celom svetu

Izvor: Vostok.rs, 09.Avg.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Predstavnici zločinačke organizacije DAEš se šire po celom svetu

Pretnja od DAEŠ-a nije nestala uprkos uspesima u borbi protiv terorizma i rešavanju sirijskog konflikta, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Kako je rekao, Rusiju najviše zabrinjava situacija koja je i dalje napeta na Bliskom istoku i na severu Afrike.

„Uprkos uspesima u rešavanju sirijskog konflikta i u borbi protiv terorizma, pretnja od strane DAEŠ-a ne jenjava. Predstavnici te zločinačke organizacije se šire po celom svetu, između ostalog i u zemljama koje su veoma blizu Rusije“, dodao je ruski ministar.

Lavrov, koji boravi u poseti Indoneziji, kazao je i da su se Džakarta i Moskva složile da će razvijati odnose na nivou specijalnih službi kako bi se efikasnije borili protiv terorizma.

„Kao i Indonezija, i mi verujemo da krize u svetu treba rešavati u skladu sa međunarodnim zakonom i principima Ujedinjenih nacija kroz politički dijalog, pregovore i potragu za kompromisima, dok je međunarodno mešanje neprihvatljivo“, rekao je ruski šef diplomatije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov UVEREN: Pretnja od Islamske države i dalje VELIKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017

Uprkos uspesima u borbi protiv terorizma..Pretnja od IS nije nestala uprkos uspesima u borbi protiv terorizma i rešavanju sirijskog konflikta, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...Kako je rekao, Rusiju najviše zabrinjava situacija koja je i dalje napeta na Bliskom istoku i na severu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.