Lavrov: Ohrabruju pozitivni pomaci u rešavanju sirijske krize

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2017, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ohrabruju pozitivni pomaci u rešavanju sirijske krize

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je razvoj pozitivnih kretanja u rešavanju sirijskog pitanja.

„Ohrabruje što ima pozitivnih pomaka u rešavanju sirijske krize. Barem se sada svi slažu sa odsustvom alternativa političko-diplomatskom rešenju preko zajedničkog nacionalnog dijaloga na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN“, rekao je Lavrov u svom govoru na ceremoniji otvaranja političkih konsultacija zemalja-članica Šangajske organizacije za saradnju.

Osim toga, ministar spoljnih poslova je izjavio da Rusija sastanak o Siriji, koji će biti održan u Astani, smatra važnim korakom za razvoj parametara pregovora u Ženevi.

Ranije je Lavrov izjavio da sastanak u Astani o Siriji treba da upotpuni pregovore u Ženevi.

„Nedavni teroristički napadi ojačali su shvatanje neminovnosti formiranja istinski univerzalnog zajedničkog protivterorističkog fronta“, istakao je Lavrov na političkim konsultacijama ŠOS-a.

On je dodao da je „situacija u međunarodnim odnosima i dalje veoma napeta“.

„Zabrinutost izaziva neviđen talas terorističkih aktivnosti koji je za kratko vreme bukvalno pred našim očima postao glavna pretnja globalnoj bezbednosti… Situacija je otežana brojnim lokalnim sukobima i nesigurnošću globalne ekonomije“, rekao je šef ruske diplomatije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.