Lavrov: Nemoralne optužbe Zapada

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2011, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Nemoralne optužbe Zapada

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio je danas optužbe Zapada da Rusija blokira rezoluciju o krvavoj represiji u Siriji u Savetu bezbednosti UN kao "nemoralne" i dodao da zapadne zemlje ne žele da izvrše pritisak na sirijske "ekstremiste".

"Oni koji odbijaju da izvrše pritisak na ekstremistički i naoružan deo opozicije u Siriji isti su oni koji nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << optužuju da blokiramo rad Saveta bezbednosti UN. Smatram da je takva pozicija nemoralna", kazao je Lavrov, prenosi ruska televizija.

On je ponovio ruski stav o Siriji i da Savet bezbednosti ne treba da kažnjava samo režim sirijskog predsednika Bašara al Asada.

"Naši partneri ne žele da osude nasilje naoružanih grupa ekstremista u Siriji", rekao je Lavrov i ocenio da je cilj tih grupa da "izazovu humanitarnu katastrofu kako bi došlo do stranog mešanja".

Lavrov je takođe ocenio da je loša odluka SAD i evropskih zemalja da uvedu sankcije vlastima u Damasku, ocenjujući da one imaju "negativne posledice po stanovništvo".

Prema podacima UN, verovatno više od 5.000 ljudi ubijeno je u Siriji od marta kada su počele demonstracije protiv Asada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.