Lavrov: Nemoguće je odrediti datum konferencije o Siriji

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2013, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Nemoguće je odrediti datum konferencije o Siriji

27.06.2013. -

Jasno je da još uvek ne vidimo mogućnosti da predložimo konkretan datum održavanja konferencije o Siriji „Ženeva 2“, prvenstveno zato jer opozicija generalno nije spremna da učestvuje bez prethodnog postavljanja uslova“ – izjavio je danas ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov. „Ovde se oslanjamo na zalaganja naših zapadnih partnera, pre svega, SAD, koji su se obavezali da će takvu saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dobiti od opozicije“ – podvukao je diplomata.

Takođe, ministar računa da će državni sekretar SAD Džon Keri objasniti poziciju Vašingtona o Siriji tokom sastanka u Bruneju od 1. do 2. jula.

U međuvremenu vlasti SAD i Velike Britanije podnele su stručnjacima UN na razmatranje detaljan izveštaj o deset navodnih slučajeva primene hemijskog oružja sirijskih vladinih trupa.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.