Lavrov: Ne prodajemo Siriji S-300

Izvor: B92, 10.Maj.2013, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne prodajemo Siriji S-300

Varšava -- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da Rusija ne planira da proda Siriji svoj napredni protivraketni sistem, negirajući pisanje pojedinih medija.

Lavrov je u Varšavi izjavio da Rusija ispunjava ugovore koje je već zaključila sa Sirijom, ali da oni ne obuhvataju prodaju sistema S-300, već je reč o raketama zemlja-vazduh, javio je Itar-Tas.

"To nije zabranjeno međunarodnim zakonima, to je odbrambeno oružje", kazao je Lavrov, preneo je AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Američki list "Vol strit džornal" ranije je objavio da su Rusija i Sirija postigle dogovor o prodaji sistema S-300 koji bi obuhvatio četiri baterije, šest lansirnih rampi i 144 rakete.

List je, pozivajući se na izraelske izvore, naveo da bi rakete dometa oko 200 kilometara i celokupna oprema trebalo da počnu da stižu u Siriju u naredna tri meseca.

Američki državni sekretar Džon Keri reagovao je na medijske navode, izrazivši zabrinutost za stabilnost regiona.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.