Lavrov: Izvršioci terorističkog akta u Francuskoj su ratovali u Siriji na strani koju je podržavao Zapad

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Izvršioci terorističkog akta u Francuskoj su ratovali u Siriji na strani koju je podržavao Zapad

13.01.2015. - Zrelo treba razumeti prioritet i glavne opasnosti za sve

Braća Kuaši, koja su izvela teroristički napad u Parizu, ratovala su na strani onih koji su rešavali problem Zapad za svrgavanje predsednika Sirije Bašara Asada, izjavio je ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov.

"Ne bih povezivao jedno sa drugim (saradnju protiv nasilja sa ukrajinskom krizom). Naši zapadni partneri >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pokušavaju da stvore takvu vezu govoreći: "Lepo se ponašajte oko Ukrajine i mi ćemo uspostaviti saradnju sa vama u drugim pravcima". To ne zvuči zrelo. Zrelo treba razumeti prioritet i glavne opasnosti za sve. Glavna opasnost za sve sada je terorizam, podhranjen trgovinom drogom i organizovanim kriminalom", kazao je Lavrov.

"Raste shvatanje da se ne sme dopustiti širenje i produbljuje ove zajedničke pretnje. To sam osetio juče u svojim mnogobrojnim susretima tokom učešća na "Republikanskom maršu" u Parizu. Saradnja (sa Zapadom protiv nasilja) je sada prerana. Međutim, teroristi ne prekidaju međusobnu saradnju i teroristička aktivnost ne poznaje i ne priznaje granice. Ta dva brata, koja su izvela teroristički napad na redakciju časopisa u Parizu, savladala su "umetnost nasilja" u Siriji, ratujući na strani onih koji su rešavali problem, koji su podržavale naše zapadne kolege, svrgavanja Bašara Asada", dodao je šef ruske diplomatije.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Sergey Kuznecov    
Pogledaj vesti o: Pariz,   Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.