Lavrov: Hitno zatvoriti tursko-sirijsku granicu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Hitno zatvoriti tursko-sirijsku granicu

RIM - Rusija poziva na odbacivanje dvostrukih standarda u borbi protiv terorizma i na hitno zatvaranje tursko-sirijske granice, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji "Mediteranski dijalog" u Rimu.

„U cilju pobjede u borbi protiv terorizma od suštinske je važnosti odbaciti dvostruke standarde podrške i pokrivanja terorista i ekstremista, kao što se radi u slučaju obaranja ruskog aviona 24. novembra“, rekao je Lavrov.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da se ne može ignorisati kada neko igra ulogu prijatelja "Islamske države", otvara koridore ilegalne trgovine naftom i ima ekonomske odnose sa teroristima.

„Mi zahtjevamo da se sa tim prekine. Sve to potvrđuje potrebu hitnog zatvaranja tursko-sirijske granice“, istakao je Lavrov, prenosi TASS.

Lavrov je danas ranije nakon razgovora sa italijanskim kolegom Paolom Đentilonijem rekao da planovi terorista "Islamske države" nisu vezani samo sa Bliski istok, prenose Agencije.

„Islamska država' nije samo u Iraku i Siriji. Ona je uzela maha i širi se Libijom, Avganistanom, Jemenom. Ona je oborila je ruski avion na Sinaju, izvela napade u Parizu u Francuskoj, u Maliju i drugim afričkim državama, kao i u Kaliforniji u SAD“.  naglasio je Lavrov.

Lavrov je podsjetio da su džihadisti kao svoj cilj proglasili formiranje kalifata koji bi zauzimao teritoriju od Portugala do Pakistana, a poznati su i njihovi planovi u Sjevernom Kavkazu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.