Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Amerikanci da počnu borbu protiv Nusra fronta

Humanitarna situacija u području Idliba i Istočne Gute u Siriji naglo će se popraviti kada SAD stvarno počnu da se bore protiv terorističke organizacije Nusra front, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

On je na sastanku sa delegacijom ujedinjene sirijske opozicije rekao da je Moskva veoma zainteresovana za ono što se dešava u Istočnoj Guti i Idlibu.

- Već mesecima skrećemo pažnju na predgrađe Damaska, uključujući teritoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kojoj se nalazi ruska Ambasada, a koja je granatirana iz "bezbednosne zone" u Istočnoj Guti. Uprkos tome, uspeli smo da dobijemo dozvolu sirijske Vlade da dostavimo humanitarnu pomoć - rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je naglasio da je trenutno najvažnije to što se islamisti Nusra front u Istočnoj Guti i Idlibu i dalje osećaju kao kod kuće, dok zapadni partneri Sirije, uključujući koaliciju predvođenu vojskom SAD, nastavljaju da štede militante ove organizacije, prenosi TASS.

- Kada bi problem sa Nusra frontom bio rešen konsolidovanim frontom, uključujući i koaliciju predvođenu vojskom SAD, ubeđen sam da bi humanitarna situacija u Idlibu i Istočnoj Guti bila drugačija i mnogo bolja - zaključio je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: Međusirijski dijalog će omogućiti da se ujedine napori svih Sirijaca za iskorenjivanje terorističke pretnje

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2018

Kalifat kao cilj terorističke organizacije DAEŠ nije postignut, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa šefom ujedinjene delegacije sirijske opozicije Nasrom el Haririjem.. . „Umnogome zahvaljujući astanskom formatu, zahvaljujući tim dogovorima koji su postignuti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.