Kurdi tvrde da su ubili desnu ruku Bagdadija

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi tvrde da su ubili "desnu ruku" Bagdadija

Kurdska milicija u Siriji, Jedinice narodne zaštite, objavila je da je i portparol lidera Islamske države ubijen u zajedničkoj akciji američkih i snaga predvođenih Kurdima na severu Sirije.
Kako je saopšteno, ubijen je Abu al Hasan al Muhadžir, za kog se navodi da je bio desna ruka lidera Islamske države Abu Bakra al Bagdadija, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.
Sirijske demokratske snage navode da su metu gađale u blizini sirijskog pograničnog mesta Džarablus na osnovu obaveštajnih podataka SDF-a i američke vojske.
Komandant SDF-a Mazlum Abdi rekao je da je u pitanju "nastavak prethodne operacije" u kojoj je ubijen lider ekstremističke Islamske države.
Abdi je portparola Muzhadžira nazvao "desnom rukom" lidera Islamske države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pojačana budnost u SAD posle smrti Bagdadija

Izvor: VOA, 28.Okt.2019

Američki sekretarijat za unutrašnju bezbednost saopštio je da radi u stanju "pojačane budnosti" posle smrti lidera Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija, ali da ne planira da objavi uzbunu na terorizam na nacionalnom nivou ukoliko ne dobije "konkretnu i verodostojnu informaciju o nekoj pretnji.". "Ostajemo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.