Kurdi pustili više stotina Sirijaca koji nisu okrvavili ruke

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi pustili više stotina Sirijaca koji nisu okrvavili ruke

Kurdska administracija u Siriji saopštila je da je skoro 300 Sirijaca osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi pušteno na slobodu, kao i da se radi samo o onima koji "nisu okrvavili ruke".

U saopštenju je navedeno da su ti ljudi pušteni sinoć, posle zahteva plemenskih vođa i lokalnih važnih ljudi.

To nije prvi put da kurdske vlasti puštaju ljude na slobodu, ali, prema rečima direktora opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sirijske opservatorije za ljudska prava Ramija Abdel Rahmana, ovog puta je "broj ono što je važno".

Kurdske vlasti su u saopštenju navele da su oslobođene 283 osobe čije "ruke nisu umrljane krvlju".

"Oni su jednog dana skrenuli s puta, prekršili su tradicije našeg sirijskog društva, kršili su zakon. Ipak, iako su skrenuli, oni su i dalje sirijska deca i pružamo im ruku bratstva i pomilovanja", navodi se u saopštenju.

Zarobljenici su puštani na slobodu širom teritorija pod kurdskom kontrolom u Siriji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.