Kubanka na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kubanka na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju

Lidia Solano Herera, Kubanka s adresom u Italiji, već više od godinu dana proživljava pravu životnu dramu. Njen suprug Ismar Mešinović odveo je njihovog sina Ismaila Davuda u Siriju, a od tada Lidia nije znala ništa o svom detetu, sve dok ga pre nekoliko dana nije videla na društvenim mrežama.

Italijanski mediji danas podsećaju na jednogodišnju bitku Lidije Solano Herere da sazna sudbinu svog sinčića.

Pre godinu dana Mešinović je sa sinom otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz njihovog stana u Longaroneu u Italiji, kazavši supruzi da dečaka vodi nekoliko dana roditeljima u Bosnu.

Međutim, istina je potpuno drugačija. Ismar je s dečakom otišao u Siriju kako bi se pridružio militantima Islamske države. Nedugo nakon toga je poginuo, a Ismail je ostao s militantima IDIL-a.

Lidia do pre nekoliko dana nije znala ništa o Ismailu, međutim fotografije koje je videla na društvenim mrežama vratile su joj nadu.

"To je Ismail, to je moj sin, prepoznajem mu lice", uverena je Lidia. Na jednoj od fotografija dečak nosi vojničke pantalone, crnu duksericu i pušku-igračku oko vrata. Dečak za ruku drži muškarca kojem se ne vidi lice, piše italijanska "La Repubblica."

Policija nije sigurna da je na fotografijama zaista Ismail, niti kada su fotografije snimljene.

Ismar je u Italiju stigao pre nekoliko godina, gde je radio kao moler. On i Lidia venčali su se 2011. godine, a iste godine dobili su Ismaila.

"La Repubblica" navodi da je Ismarov život promenio Bilal Bosnić, jedan od vođa vehabijske zajednice u BiH, nakon što je održao predavanje u Pordenoneu.

Bosnić je, kao što je već poznato, u septembru uhapšen pod optužbom da je pozivao mladiće iz BiH da se pridruže oružanim grupama terorističke organizacije Islamske države i tako se uključe u džihad koji ta organizacija vodi na teritoriji Iraka i Sirije.

Bosnić je još uvek u pritvoru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

VASPITAVAJU GA DŽIHADISTI Bosanac odveo trogodišnjaka u Siriju, pa poginuo u borbama

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Ismar Mesihović iz Doboja u BiH, kidnapovao je svog trogodišnjeg sina i odveo ga u Siriju krajem decembra prošle godine. Nakon toga je izgubio život, a majka Lidija, Kubanka koja živi u Italiji gotovo godinu dana nije znala da li joj je dete živo ili mrtvo. Sve do sada...Fotografija dečaka plave...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.