Oslobađanje Alepa će uticati na dalji tok rata u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobađanje Alepa će uticati na dalji tok rata u Siriji

Operacija za evakuaciju militanata iz Alepa pokazuje koliko je posle nje postalo očigledno da je za postizanje mira u Siriji potrebno početi razgovore sa svim stranama, i to "na zemlji", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Ova operacija ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana pokazala je da je radi daljeg napretka pomirenja u Siriji potrebna želja da se neposredno na zemlji dogovorimo sa svim stranama u konfliktu, osim sa terorističkim grupama - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pres-sekretar Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

- Održavanje konferencije na Zapadu umesto razgovora sa svim stranama u Siriji osim terorista je - ćorsokak - dodao je ruski general.

U Ministarstvu odbrane su još jednom naveli da je evakuacija militanata iz Alepa stavila tačku na pitanje odvajanja tzv. "umerene opozicije" od radikalnih snaga.

- Operacija za evakuaciju militanata zajedno sa porodicama iz Alepa otvorila je nove mogućnosti za uvođenje režima prekida vatre u drugim područjima Sirije - zaključili su u Ministarstvu odbrane. Evakuacijom terorista i njihovih porodica iz grada spaseno je skoro 10.000 osoba.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kako će uticati oslobođenje Alepa na dalji tok rata u Siriji?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2016

Operacija za evakuaciju militanata iz Alepa pokazuje koliko je nakon nje postalo očigledno da je za postizanje mira u Siriji potrebno početi razgovore sa svim stranama, i to „na zemlji“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije...- Ova operacija ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana pokazala...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.