Konašenkov: Nemoguće da komandant snaga SAD na Bliskom istoku nije upoznat sa promenama situacije u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2018, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konašenkov: Nemoguće da komandant snaga SAD na Bliskom istoku nije upoznat sa promenama situacije u Siriji

SAD imaju samo jednu mogućnost da se zadrže u Siriji - da počnu saradnju sa Moskvom na povratku izbeglica, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.


Šef Centralne komande Oružanih snaga SAD general Džozef Votel izrazio je sumnju u moguću američko-rusku saradnju u Siriji na povratku sirijskih izbeglica kući.


„Nemoguće je da komandant američkih snaga na Bliskom istoku nije upoznat sa najvažnijim promenama situacije u Siriji", rekao je Konašenkov.


Po njegovim rečima, američki general je, ne samo diskreditovao zvanični stav svog Vrhovnog komandanta, već i pogoršao nezakonitost prisustva američke vojske u Siriji.


„U ovakvoj situaciji američke snage imaju samo jednu mogućnost da se zadrže u Siriji - da se sa Rusijom i zakonitim rukovodstvom zemlje priključe procesu pružanja pomoći povratku izbeglica i privremeno raseljenih lica u svoje kuće“, rekao je on.


Konašenkov je dodao da će, ako sadašnji komandant snaga SAD ne vidi mogućnost za saradnju sa Rusijom o situaciji sa izbeglicama, najbolji izlazak biti „da se ne ometa mirovni proces i da se počne sa ubrzanim povlačenjem američkih vojnika sa teritorije Sirije.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 



 


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.