Kofi Anan sutra sa Asadom

Izvor: Blic, 28.Maj.2012, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kofi Anan sutra sa Asadom

Izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Kofi Anan sastaće se sutra u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, izjavio je danas jedan visoki sirijski zvaničnik.

- Gospodin Anan doputovaće danas u Damask, gde će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Validom Mualemom, a u utorak će ga primiti predsednik El Asad - kazao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

To će biti druga poseta Kofija Anana Siriji od početka njegove misije pre tri meseca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Poseta će uslediti nakon što je Savet bezbednosti UN u nedelju osudio sirijsku vladu zbog napada na naseljena mesta. U masakru u Huli u petak je, prema podacima posmatrača UN, ubijeno najmanje 108 osoba.

U saopštenju nakon zasedanja Saveta bezbednosti kritikuje se "serija bombardovanja tenkovima i artiljerijom na rezidencijalnu četvrt". Damask je demantovao da stoji iza ubistava u Huli.

Anan je u Siriji prethodni put boravio 10. marta i tada su sirijske vlasti i pobunjenici prihvatili njegov mirovni plan od šest tačaka, koji predviđa i primirje od 12. aprila. Primirje se, međutim, svakodnevno krši. Ananov portparol u Ženevi nije potvrdio vest o poseti međunarodnog izaslanika.

Povezane vesti: Sirija obavestila UN da prekida borbe sutra do 6.00 ujutro Sirijska vlada kaže da je počela da povlači vojsku Anan pozvan da saopšti sledeći korak u sprovođenju mirovnog plana za Siriju Asad spreman da prihvati mirovni predlog Kofija Anana Sirija prihvatila Ananov predlog u šest tačaka
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.