Koalicija SAD ponovo bombardovala civile u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 10.Feb.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SAD ponovo bombardovala civile u Siriji

Avioni koalicije SAD bombardovala je selo Tajana i tom prilikom usmrtili tri civila, saopštila je sirijska državna televizija SANA Sirijski mediji navode da je reč o selu u sirijskoj provinciji Dejr el Zor.
U poslednjih mesec dana sirijski mediji su govorili o više slučajeva kada su avioni međunarodne koalicije vršili vazdušne napade i pobili civile. Uglavnom su ti napadi obavljani u provinciji Dejr el Zor, pod izgovorom, kako ocenjuju, borbe protiv terorizma. Takođe, mediji ocenjuju i da su sirijske vlasti u više navrata skretale pažnju javnosti da međunarodna koalicija koristi municiju punjenu belim fosforom. S tim u vezi, Damask se obratio UN kako bi ta međunarodna organizacija preduzela sve neophodne mere da međunarodna koalicija prestane sa izvođenjem nelegitimnih napada na teritoriji Sirije. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.