Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinsčak: Militanti u Alepu odbijaju humanitarnu pomoć

Sirijska Vlada spremna je da sarađuje sa UN i drugim humanitarnim organizacijama kako bi se isporučila humanitarna pomoć u okružene oblasti Alepa, ali militanti otežavaju ove napore, rekao je ruski ambasador u Siriji Aleksandar Kinsčak.

On je rekao da UN u zapadnom Alepu imaju sve potrepštine koje su neophodne civilima u drugom delu grada.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Ta roba podrazumeva hranu, lekove i sanitarnu opremu, prenosi "Sputnjik".

- Sva pomoć bi se mogla dostaviti na teritoriju koju kontrolišu militanti i sirijska Vlada je spremna na to. Međutim, militanti ne žele da prime humanitarnu pomoć i mislim da je njihova logika takva da izazovu sažaljenje i reakciju sveta. Jedan broj zapadnih medija je već ušao u tu priču - rekao je Kinsčak i dodao da su militanti koristili civile kao ljudski štit.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.