Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerry: Ruski avioni služe da štite sopstvenu bazu u Siriji

Rusija je povećala raspoređivanje svojih vojnih aviona u Siriji, ali zasad izgleda da je njihova svrha odbrana sopstvene baze, a ne neka ofanzivna kampanja, izjavio je u utorak američki državni tajnik John Kerry.

Napominje da neke vrste razmještenih aviona mogu "da podstaknu izvjesna pitanja", ali da je ipak mišljenje američkih vojnih eksperata kako je njihova svrha zaštita sopstvene baze s obzirom da je u pitanju područje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << konflikta, prenosi agencija AFP.

Najnoviji satelitski snimci ukazuju kako Rusi oformljuju još dvije vojne baze u Siriji, blizu mediteranske obale te zemlje, vijest je iz današnjeg Wall Street Journala.

Tu vijest je prenijela agencija Reuters, koja nije mogla da je potvrdi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.