Keri: Rusija da prestane da bombarduje  u Siriji

Izvor: RTS, 02.Feb.2016, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rusija da prestane da bombarduje u Siriji

Rusija bi trebalo da prestane da bombarduje opozicione snage u Siriji sada kada su počeli mirovni pregovori na čelu sa UN, poručio je američki državni sekretar Džon Keri.
Keri je izrazio "izuzetno saosećanje" pred činjenicom da su opozicioni borci na meti napada Rusije, koja je bliski saveznik sirijskog predsednika Bašara el Asada, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije rekao šta bi Vašington mogao da učini da zaustavi bombardovanje, prenosi Rojters.

"Počinjemo pregovore, seli smo za sto i očekujemo prekid vatre", rekao je Keri posle sastanka zemalja koje se bore protiv Islamske države, a koji je održan u Rimu.
Američki državni sekretar je podsetio da su Rusi glasali za prekid vatre i podržali ga.
Izaslanik UN Stafan de Mistura juče je objavio formalni početak prvog pokušaja posle dve godine da se pregovorima okonča rat u Siriji, ali su i predstavnici opozicije i predstavnici vlade u međuvremenu rekli da pregovori zapravo nisu počeli te da borbe na terenu i dalje traju.
Istovremeno, komandant pobunjeničkih snaga je rekao da su ruske vazduhoplovne snage izvele teške udare kod Alepa, navodi britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Keri: Pregovori o Siriji treba da budu nastavljeni uprkos bombardovanju

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 00:05

Sirijska opozicija bi trebalo da nastavi indirektne pregovore sa sirijskim vlastima u Ženevi uprkos intenzivnom ruskom bombardovanju njenih položaja, izjavio je večeras u Rimu američki državni sekretar Džon Keri...Prema njegovim rečima, primirje bi brzo moglo da bude postignuto ako sve strane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.