Keri: Asad mora da ode

Izvor: Blic, 19.Sep.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Asad mora da ode

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je danas da sirijski predsednik Bašar al Asad mora da ide, ali o tačnom datumu njegovog odlaska treba odlučiti kroz pregovore.

- Moramo da pregovaramo. Nadamo se da će Rusija i Iran, i druge zemlje koje imaju uticaj, pomoći da se situacija reši, jer upravo to koči rešenje krize - rekao je Keri nakon razgovora sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom.

On je pozvao Moskvu i Teheran da ubede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Asada da pregovara. Prema njegovim rečima, potrebno je hitno obnoviti napore da se nađe političko rešenje, okonča četvorogodišnji rat i reši sve gora izbeglička kriza.

- Mi smo spremni da pregovaramo. Da li je Asad spreman da istinski pregovora i da li je Rusija spremna da ga dovede za pregovarački sto - upitao je Keri.

Govoreći o Asadovom povlačenju sa vlasti, Keri je rekao da tu ne postoje tačni vremenski okviri.

- To pitanje treba da se reši putem pregovora na kome bi se postiglo puno razumevanje svih strana - rekao je Keri.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Keri: Asad mora da ode

Izvor: VOA, 19.Sep.2015

Posle susreta sa britanskim ministrom spoljnih poslova Filipom Hamondom, Keri američki državni sekretar apelovao na Rusiju i Iran da iskoriste svoj uticaj u Siriji da bi ubedili Asada da pregovara....Američki državni sekretar Džon Keri poručio je da sirijski predsednik Bašar al-Asad mora da napusti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.