Pentagon priznao profesionalizam ruskih trupa u Siriji

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pentagon priznao profesionalizam ruskih trupa u Siriji

Direktor Pentagona Ešton Karter izjavio je da Rusija radi veoma profesionalno prilikom rešavanja konfliktnih situacija na nebu iznad Sirije.

To je objavljeno i na sajtu Ministarstva odbrane SAD.

„Radimo veoma profesionalno, koordinišemo sporna pitanja koja se javljaju tokom naših vazdušnih operacija. I u ovoj oblasti Rusija se ponaša veoma profesionalno“, rekao je Karter na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bagdadu.

On je dodao da SAD „uvek drže vrata otvorena“ za širu saradnju u Siriji. Međutim, on smatra da u ovom trenutku Amerika „nije bila u mogućnosti da ta vrata zaista otvori“ u pitanjima saradnje sa Rusijom.

Ranije su u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova naglasili da je pogoršanje situacije u sirijskom Alepu rezultat neuspeha Sjedinjenih Američkih Država da ispune svoje obaveze u okviru rusko-američkih sporazuma jer, kako se navodi, Vašington nije učinio nikakav napor da razdvoji umerenu opoziciju od terorista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pentagon priznao: Rusija se ponaša veoma profesionalno

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016

Direktor Pentagona Ešton Karter izjavio je da Rusija radi veoma profesionalno prilikom rešavanja konfliktnih situacija na nebu iznad Sirije, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane SAD...- Radimo veoma profesionalno, koordinišemo sporna pitanja koja se javljaju tokom naših vazdušnih operacija. I...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.