Kakva optužba: Rusija sprovodi etničko čišćenje

Izvor: Mondo, 09.Dec.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakva optužba: Rusija sprovodi etničko čišćenje

Premijer Turske Ahmet Davutoglu optužio je danas Rusiju da sprovodi kampanju "etničkog čišćenja" u Siriji i pomaže u jačanju džihadista Islamske države.

Foto: MONDO, ilustracija

"Rusija pokušava da etnički očisti severnu Latakiju kako bi proterala sve pripadnike turske i sunitske populacije koji nemaju dobre odnose sa (sirijskim) režimom", rekao je Davutoglu novinarima u Istanbulu.

Turski predsednik je, prenosi AFP, naveo da su ruski vojni napadi u Siriji doprineli jačanju Islamske države jer su, kako tvrdi, ciljali na umerene opozicione snage.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Davutoglu optužio Rusiju za etničko čišhenje u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2015

ANKARA, 9. decembra (Tanjug) - Premijer Turske Ahmet Davutoglu optužio je danas Rusiju da sprovodi kampanju "etničkog čišćenja" u Siriji i pomaže u jačanju džihadista Islamske države..."Rusija pokušava da etnički očisti severnu Latakiju kako bi proterala sve pripadnike turske i sunitske populacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.