KURDI TRAŽE IZRAELSKU VOJSKU U SIRIJI: Puze pred NOVIM GOSPODARIMA, očajnički traže SPAS od TURSKOG JURIŠA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURDI TRAŽE IZRAELSKU VOJSKU U SIRIJI: Puze pred NOVIM GOSPODARIMA, očajnički traže SPAS od TURSKOG JURIŠA (FOTO)

Moguć je preokret?

Neimenovani kurdski političar apelovao je za pomoć izraelske vlade protiv turskih snaga na severu Sirije, javlja "UAWire".

Pozivajući se na razgovor sa neimenovanim političarem sa "Radija izraelske vojske" ove nedelje, potonji je zamolio izraelsku vladu za pomoć, ističući da "ceo region ima da pati", ako niko ne zaustavi tursku operaciju u Siriji.

Syrian Kurds ask their >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ally Israel for help https://t.co/Obxfb5oatO via @NewsNowUK

— Mohammed Naim (@profmnaim) October 19, 2019

Upozorio je i na teške posledice ne samo po Bliski Istok, već i za ceo svet, ukoliko se bivši borci Islamske države, koji su pobegli zbog turske invazije, izvuku iz Sirije.

Ranije tokom sedmice, izraelski glavni rabin David Lau pozvao je izraelskog predsednika Reuvena Rivlina da podrži sirijske Kurde u njihovoj borbi protiv turske agresije.

Israel’s Ashkenazi Chief Rabbi David Lau yesterday called for #Israel to prevent a potential genocide against #Kurds in north Syria, Israeli TV Channel 7 reported. pic.twitter.com/SBbgbIRswm

— Alexander Constantin (@Achcon) October 16, 2019

- Ovih dana naša srca su sa Kurdima, koji se suočavaju sa masovnim istrebljenjem - rekao je Lau.

Turska vojska je 9. oktobra pokrenula operaciju "Izvor mira". Od tada su uspeli da zauzmu nekoliko oblasti na severu Sirije, uključujući pogranični grad Tal Abiad.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

BONUS VIDEO: Zašto svi žele da kupe KONTROVERZNI RUSKI S-400 iako MNOGO RIZIKUJU?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.