KRVOPROLIĆE u Raki: Borba sirijske vojske i Islamske države JOŠ TRAJE, mrtvi na sve strane!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2017, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVOPROLIĆE u Raki: Borba sirijske vojske i Islamske države JOŠ TRAJE, mrtvi na sve strane!

Ubijeno na desetine sirijskih vojnika

Sirijska arapska armija i njeni plemenski saveznici uhvaćeni su u četvrtak na jugu Rake nakon što su snage IS pregazile nekoliko sela i nanele velike žrtve pro-vladinim snagama.

Prema medijskom izvoru Islamske države, u ruralnom delu Raka danas je ubijeno 99 vojnika sirijske vojske. U izjavi se navodi da je 57 vojnika poginulo u samoubilačkim napadima, dok je 42 ubijeno u kasnijim akcijama.

Međutim, izvori Al-Masdar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Newsa govore o znatnom manjem broju žrtava na strani sirijske vojske nego što tvrdi izvor Islamske države.

Vojni izvor je dodao da su većina ubijenih pro-vladinih snaga zapravo pripadnici plemena Al-Bakir koji ratuju sa sirijskom vojskom. Ovi plemenski borci potiču prvenstveno iz pokrajine Alepo i radili su pod direktnom komandom general-majora Suheila Al-Hassana tokom proteklih nekoliko godina.

Žestoki okršaji duž reke Eufrat se nastavljaju.

Dešavanja u sirijskoj provinciji Raka možete pratiti OVDE.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.