KROKODILI, RISI I TIGROVI IZDOMINIRALI NA SEVERU SIRIJE: Pogledajte susret ruskih oklopnih snaga sa Amerima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 11:22

"KROKODILI", "RISI" I "TIGROVI" IZDOMINIRALI NA SEVERU SIRIJE: Pogledajte susret ruskih oklopnih snaga sa Amerima (VIDEO)

Ruske i američke trupe sada više sarađuju nego ranije na prostoru Sirije

Jutjub kanal "Ruskog proleća" (RusVesna.SU) objavio je 15. aprila novi video snimak, na kojem se vide ruske oružane snage koje deluju u zajedničkoj zoni sa Koalicijom koju predvode SAD na severoistoku Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prema Jutjub kanalu, "Ruska vojska nastavlja operacije u strateškom regionu na severoistoku Sirije, iz kojeg je američka vojska nedavno pobegla, obećavajući lokalnom stanovništvu da će pružiti sigurnost. Sada ovde deluju ruski "Tigrovi", "Risi" i oklopni transporteri, koje iz vazduha pokrivaju borbeni helikopteri "Krokodil" (KA-50) i Mi-35".

- Dana 15. aprila održana je 150. zajednička patrola - ističući da je "autoput M-4 Hasaka-Alepo u severnoj Siriji od strateškog značaja. Ruta povezuje industrijski centar zemlje - Alep, sa drugim većim gradovima. Zbog borbi, put je dugo bio pod kontrolom militanata".

Oni dodaju da su "ruska vojna policija i helikopteri Mi-8AMTŠ i Mi-35 vojne avijacije Ruskih vazduhoplovnih snaga ponovo patrolirali autoputem M-4", uz video koji prati komentar.

Ruske i američke oružane snage deluju unutar provincije Hasaka na severoistoku Sirije; ovo dolazi nakon incidenata između dve strane kada je bilo i povređenih.

Međutim, od incidenata 2019. godine, i američke i ruske oružane snage povećale su nivo komunikacije na severoistoku Sirije, što je rezultiralo manjom agresijom između njih.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.