KANONADA PROJEKTILA SA GOLANSKE VISORAVNI: Izrael iznenada napao, Sirijci spremaju žestoku osvetu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 10:26

KANONADA PROJEKTILA SA GOLANSKE VISORAVNI: Izrael iznenada napao, Sirijci spremaju žestoku osvetu (VIDEO)

Sirijsko Ministarstvo odbrane tvrdi da nije bilo ljudskih žrtava

Otprilike u 23:50 (po lokalnom vremenu), jedinice PVO Sirijske arapske vojske suočile su se sa neprijateljskim raketama koje su ispaljene sa okupirane Golanske visoravni.

Prema izvoru u Damasku, izraelske snage ispalile su niz projektila u pravcu Džabal al-Mana, koji se nalazi u južnom delu sirijske oblasti al-Kunitra.

Izvor je rekao da su sirijske jedinice PVO uspele da presretnu neke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projektile, međutim, ubrzo nakon početka napada začule su se brojne eksplozije.

Video snimke izraelskog napada na al-Kunitru snimila je državna al-Ikbarija, dok su snimali kako se Sirijska arapska vojska suočava sa jednom neprijateljskom raketom iznad neba provincije.

Ovaj najnoviji napad izraelskih snaga dolazi samo nedelju dana nakon što su bombardovali položaje Sirijske arapske vojske u blizini glavnog grada Damaska.

Izraelske odbrambene snage tvrdile su da je prethodni napad bio odmazda zbog prisustva improvizovanih eksplozivnih naprava (IED) unutar Alfa - demilitarizovane zone na Golanskoj visoravni.

Napad je navodno rezultirao smrću tri vojnika Sirijske arapske vojske i hospitalizacijom nekoliko drugih.

Sirijsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je večeras da su izraelske snage gađale lokalitete duž ose Kunitra-Damask.

Syria says Israel carries out strikes near Damascus, Golan Heights border https://t.co/K9zIbvVPcd via @timesofisrael

— Judah Ari Gross (@JudahAriGross) November 25, 2020

- Tačno u 23:50 u noći 11/24, cionistički neprijatelj je izveo vazdušni udar iz pravca okupiranog sirijskog Golana prema južnom Damasku, a gubici su bili isključivo materijalnog karaktera - izjavilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

 Na nekim snimcima izdaleka prikazano je kako se širi dim sa jednog od ciljanih mesta, što ukazuje da su izraelske snage pogodile predviđenu metu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.