Jedan od ubica ruskog pilota je turski desničar

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od ubica ruskog pilota je turski desničar

Turkmenski oficir grupe sirijskih pobunjenika, koji je učestvovao u likvidaciji ruskog pilota, a čiji su avion Su-24 oborili turski avioni F-16 zapravo je turski ultranacionalista!

On je ujedno i sin bivšeg gradonačelnika grada u jednoj od turskih provincija. U pitanju je Alparslan Čelik, koji se nalazi na mestu zamenika komandanta Turkmenske brigade u Siriji. Njegov otac je bio gradonačelnik Kebana u provinciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Elazig.

Alparslan je ujedno i pripadnik "Sivih vukova", turske ultranacionalističke desničarske grupe, koja je od sredine 70-ih godina izvršila na desetina političkih ubistava.

On je dospeo u žižu pažnje javnosti nakon što je na video snimku posle obaranja ruskog aviona izjavio da su oba ruska pilota likvidirana i da su za njihovo ubistvo odgovorne snage Turkmena, koje kontrolišu severni deo Sirije, a koji su saveznici zvanične Ankare.

Na video snimku koji se pojavio nakon obaranja ruskog aviona, jedan od pilota leži nepomično na zemlji dok se oko njega okupila grupa naoružanih boraca uzvikujući “Bog je veliki”.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.