JEDNA OD NAJSNAŽNIJIH TERORISTIČKIH GRUPA U SIRIJI SE RASPADA! Amerikanci ih ostavili na cedilu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDNA OD NAJSNAŽNIJIH TERORISTIČKIH GRUPA U SIRIJI SE RASPADA! Amerikanci ih ostavili na cedilu!

Teroristička grupa, Džaiš al-Iza, navodno se raspada nakon što je pretrpela niz poraza od Sirijske arapske armije (SAA) u severnoj Hami i južnom Idlibu.

Prema izveštajima, teroristička grupa koju su nekad podržavali Amerikanci se raspada jer je izgubila veliki broj boraca i većinu oružja kao rezultat nedavnih borbi u Hami.

Džaiš al-Iza je uglavnom bio u gradovima Kafr Zita i al-Latamina na severu Hame, pre nego što je SAA u petak objavila zauzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovih područja.

Ako se ovi izveštaji pokažu tačnim, ovo bi bio veliki gubitak za militantne snage, jer je Džaiš al-Iza nekada bio jedna od najmoćnijih grupa u severozapadnom regionu Sirije.

Ranije je Džaiš al-Iza bio jedna od retkih militantnih grupa koja je bila naoružana američkim protivtenkovskim raketama TOV, međutim, Vašington je kasnije povukao podršku ovim militantima.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.