JASMIN JE SA 19 GODINA OTIŠAO DA RATUJE ZA ISIL: Danas je osuđen, a njegove reči lede krv u žilama! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 12:45

JASMIN JE SA 19 GODINA OTIŠAO DA RATUJE ZA ISIL: Danas je osuđen, a njegove reči lede krv u žilama! (VIDEO)

Sud BiH osudio Jasmina Keserovića zbog terorizma, pozivao na ubijanje hrišćana

Sud Bosne i Hercegovine proglasio je danas krivim za terorizam državljanina te zemlje Jasmina Keserovića i nepravosnažno ga osudio na šest godina zatvora.

Sud je ocenio kako je tokom suđenja dokazano da je Keserović bio pripadnik jedinica koje su ratovale za terorističku Islamsku državu te kako je javno podsticao na teroristička delovanja.

Keserović je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Siriju otišao kad je imao samo 19 godina, a postao je poznat nakon što se pojavio u propagandnim snimkama u kojima je tzv. Islamska država pozivala na ubistva hrišćana i "njihovih sluga".

- Ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, pa makar i nožem. Nemojte da pravite razliku između vojnika i civila, kao što ni njihovi avioni nisu pravili razliku između civila i vojnika Islamske države - izjava je iz jednog snimka koju je tužilaštvo koristilo kao dokazni materijal tokom suđenja Keseroviću.

Odbrana je pokušavala da ospori autentičnost te snimke koja je postala jedan od ključnih dokaza, ali sudsko je veće te prigovore odbacilo kao neosnovane.

Keserović je u BiH deportovan u decembru 2019., zajedno s Milaremom Berbićem, Emirom Ališićem, Senadom Kasupovićem i Hamzom Labidijem, koji su takođerzarobljeni kao pripadnici islamističkih jedinica koje su ratovale na području Sirije i Iraka. Svi su optuženi za terorizam.

Prema procjenama sigurnosnih agencija u BiH, iz te je zemlje u Siriju i Irak otišlo najmanje 180 muškaraca koji su se borili u redovima islamističkih terorista.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.