Izrael predstavio rezultate istrage o padu ruskog iljušina

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael predstavio rezultate istrage o padu ruskog iljušina

Šef izraelskih vazdušnih snaga general-potpukovnik Amikam Norkin razgovarao je sa višim ruskim vojnim zvaničnicima u vezi sa obaranjem ruskog aviona "iljušin-20" iznad Sredozemnog mora, kod obala Sirije, saopštila je izraelska vojska.

"Vojna delegacija, predvođena general-potpukovnikom Norkinom imala je više sastanaka sa visokim ruskim vojnim zvaničnicima", navodi se u saopštenju.

Isti izvor navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da je izraelska strana predstavila izveštaj u vezi sa obaranjem ruskog aviona 17. septembra uveče, koji uključuje i informacije pre same misije i zaključke istrage izraelske vojske.

"Sastanci su održani u dobroj, pozitivnoj i profesionalnoj atmosferi. Obje strane su naglasile značaj interesa dve države i nastavak implementacije sistema u cilju sprečavanja ovakvih situacija i nesreća u vazduhu", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Izraelska delegacija iznela je i da Iran pokušava da uspostavi vojno prisustvo u Siriji i da prebaci strateško naoružanje Hezbolahu. Izraelska delegacija sutra napušta Moskvu.

Ruska vazduhoplovna baza Hmejmim izgubila je kontakt sa posadom ruskog vojnog aviona "il-20" u večernjim časovima 17. septembra, dok su četiri izraelska borbena aviona gađala sirijske mete u provinciji Latakija. U padu aviona poginulo je 15 ruskih vojnika.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.