Izrael napao Siriju

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael napao Siriju

Sirijska vojska je saopštila da je oko 23:00 časa sistem PVO odbio izraelski vazdušni napad na industrijsku zonu na području Šeih Nadžara severoistočno od Alepa, oborivši nekoliko raketa. Navodi se da je prouzrokovana i materijalna šteta. Na društvenim mrežama se pojavio snimak vazdušnog napada, a sirijska televizija je saopštila da se radi o noćašnjem napadu. U napadu je napadnut civilni aerodrom, obližnje naselje Džibrin, kao i industrijska zona Šeih Nadžar, saopštio je vojni izbor za RIA Novosti.
#Syria: video showing aftermath of #Israel|i airstrike tonight on ammo depot in Sheikh Najar Industrial district (E. #Aleppo). https://t.co/jwPpaWK0iL pic.twitter.com/FXlLRPTDop
— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) March 27, 2019
Izraelska vojska još nije potvrdila svoje učešće u napadu. Izraelske snage su više puta gađale ciljeve u Siriji. Tel Aviv to objašnjavaju potrebom da se zaustavi pokušaj Irana da se stacionira u Siriji.
 
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

GORELO NEBO NAD ALEPOM! OBJAVLJEN SNIMAK AKCIJE SIRIJSKOG PVO: Ovako su odbili izraelski vazdušni napad! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 28.Mar.2019

Sirijske snage odbile su izraelski vazdušni napad nedaleko od Alepa, na severu zemlje, javila je jutros zvanična sirijska agencija Sana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.