Izvor: Danas, 29.Dec.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubljen (Sirija)

Osećam se loše. Ne znam kuda i šta bih sa sobom. Ne znam više kome da se obratim i kome da verujem. Ko uopšte može da mi pomogne u situaciji u kojoj sam se našao?

Do juče sam imao plan kuda i šta ću sa sobom, ali danas je sve to potonulo. Verovao sam pogrešnim ljudima i ostao bez prebijene pare. Da sam samo ja sada ispaštam zbog toga bilo bi mi lakše, već zbog toga ispašta cela moja porodica koja je ostala u >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Siriji. Oni su računali na mene da ću ih izvući iz pakla u kojem su ostali, ali sada... srce mi se cepa zbog toga. Ne znam kako da im kažem da nisam uspeo, da moraju do daljnjeg da ostanu tamo. Najteže mi je zbog sina koji ima tri godine. On nije zaslužio da ima takvo detinjstvo.

Prvo smo razmišljali da krenemo zajedno, međutim put je neizvestan i pun rizika. Ja sam do Srbije pešačio 21 dan. Nisam siguran da li bi oni to izdržali. Sa druge strane, bilo bi bolje da su sa mnom. Onda makar u svoj ovoj muci ne bi razmišljao da li će mi se sledeći put javiti neko sa druge strane linije.

Možda će mi sutra biti lakše. Možda će čovek koji je otišao sa mojim parama da se predomisli i da mi ih vrati. Znam samo da koliko god loše da se u ovom trenutku osećam ne smem da odustanem. Ako ništa drugo vratiću se u Siriju. Tako ćemo makar biti zajedno.

Trenutno nemam mnogo izbora. Čekam povoljnu priliku, koja god ta prilika bila, i molim se da dođe što pre.

* Prikupio i priredio Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila - APC/CZA

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.