Izaslanik SAD u koaliciji protiv Islamske države podneo ostavku zbog povlačenja iz Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2018, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanik SAD u koaliciji protiv Islamske države podneo ostavku zbog povlačenja iz Sirije

Izaslanik SAD u međunarodnoj koaliciji protiv Islamske države Bret Mekgurk podneo je ostavku u znak protesta zbog nagle odluke američkog predsednika Donalda Trampa da povuče snage iz Sirije.

Mekgark se tako pridružio ministru odbrane SAD Džejmsu Matisu koji je u četvrtak podneo ostavku Trampu, takođe prevashodno zbog povlačenja iz Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Pre 11 dana Mekgark je rekao da bi bilo nemarno smatrati Islamsku državu poraženom i da stoga ne bi bilo mudro vratiti američke vojnike kućama. On je posle Trampove odluke odlučio da promeni plan o napuštanju pozicije u međunarodnoj koaliciji sredinom februara.

Pismo kojim podnosi ostavku Mekgark je juče poslao američkom državnom sekretaru Majku Pompeu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

I američki izaslanik za koaliciju protiv ID podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2018, 09:23

Izaslanik SAD zadužen za koaliciju koja se bori protiv Islamske države, Bret Mekgurk, podneo je ostavku u znak protesta zbog iznenadne odluke predsednika Donalda Trampa da povuče američke snage iz Sirije, saopštili su zvaničnici...Mekgurk (45) se tako pridružio američkom sekretaru odbrane Džimu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.