Izvor: Luftika.rs, 16.Avg.2018, 03:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran najbolji grad za život

Najbolj grad za život prema analizi Ekonomist intelidžens junita (EIU) ima mnogo zelenih površina, jezera sa popularnim plažama i vinograda sa pogledom na grad. Javni prevoz je jeftin i efikasan. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je Beč proglašen za najbolji grad za život. Sa druge strane, najmanje pogodan za život je ratom razoreni Damask u Siriji, prenosi The Guardian.
Urednik istraživanja Roksana Slavčeva je rekla da je u Beču stopa kriminala veoma niska.
„Dokazano >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je da je Beč jedan od najsigurnijih gradova u Evropi“, istakla je ona.
U ovogodišnjem izveštaju istraživačke službe britanskog lista Ekonomist, Beograd se našao na 82. mestu, dok je od gradova u državama regiona najbolje rangirana Budimpešta, na 34. mestu, dok se Sofija u Bugarskoj našla na 79.mestu.
Među prvih 10 gradova pogodnih za život su Melburn, Osaka, Kalgari, Sidnej, Vankuver, Tokio, Toronto, Kopenhagen i Adelejd.
Faktori koji utiču na rangiranje 140 gradova su, između ostalog, politička i socijalna stabilnost, bezbednost, zdravstvena zaštita i obrazovanje.
Među preostalih deset najlošijih gradova za život su Daka, Lagos, Karači, Alžir, Dakar, Harare, Tripoli. Kriminal, terorizam i rat su faktori koji su uticali na to da ovi gradovi budu loše rangirani, navodi se u analizi.
Najbolji gradovi za život i gde smo tu mi Izvor: bizlife.rs

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.