Italija neće izlagati Botičelija u Izraelu zbog krize u Siriji

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija neće izlagati Botičelija u Izraelu zbog krize u Siriji

Zbog napetosti na Mediteranu, prouzrokovane građanskim ratom u Siriji i najavama moguće američke intervencije, Italija je odlučila da nije pravo vreme da se Botičelijevo delo izloži u Izraelu.

Italijansko Ministarstvo kulture odlučilo je ove nedelje da ne transportuje Blagovesti San Martina ala Skale iz 15. veka iz galerije u Firenci u Izraelski muzej u Jerusalimu. Bilo je planirano da to delo tamo bude ižloženo, počev od 17. septembra.

Ministarstvo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u obrazloženju navelo geopolitičke i logističke obzire, kako je preneo "Asošiejted pres". Slika je veličine 5,5 sa 2,5 metra.

Ministarstvo je, ističući važnost italijansko irzaelskih odnosa, izrazilo nadu da će to delo iz doba renesanse ipak uskoro biti izloženo u Jerusalimu.

Bilo je planirano da slika stigne u Izrael povodom proslave osnivanja italijansko izraelske fondacije za kulturu i umetnost i kao poklon firentinske galerije Ufici povodom jevrejske Nove godine i 65 godina nezavisnosti Izraela.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.