Ističu poslednji sati primirja. Erdogan upozorava: Odlazite ili udaramo jače

Izvor: B92, 22.Okt.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističu poslednji sati primirja. Erdogan upozorava: Odlazite ili udaramo jače

Ankara -- Ističu sati petodnevnog primirja. Erdogan upozorava: Oko 1.300 kurdskih boraca iz Sirije tek treba da napusti oblasti na severoistoku Sirije.

Erdogan je novinarima, uoči odlaska u Rusiju gde će se sastati s predsednikom Vladimirom Putinom, rekao da je 800 kurdskih boraca napustilo te oblasti i ponovo upozorio da će nastaviti vojnu ofanzivu sa "jačom odlučnošću" ako kurdski borci ne odu do isteka roka u 22 sata po lokalnom vremenu, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ankara i Vašington dogovorili su u četvrtak petodnevno primirje, koje ističe kasnije danas, na severoistoku Sirije, kako bi se omogućilo pripadnicima kurdske Jedinice narodne zaštite da se povuku iz "zone bezbednosti" koju Turska želi da uspostavi u pograničnom području.

Erdogan je, uoči današnjeg sastanka s ruskim predsednikom u Sočiju, rekao da će s Putinom razgovarati na koji način sirijski ustavni odbor, koji bi trebalo da se sastane krajem meseca, može da doprinese konkretnom napretku, prenosi Rojters.

Turski predsednik se s Putinom sastaje na dan kada ističe petodnevno primirje na severu Sirije, dogovoreno sa američkom administracijom, kako bi se tamošnji Kurdi povukli 32 kilometra od granice s Turskom.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vladimir Putin,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.