Islamska država pokrenula masovnu SAMOUBILAČKU OFANZIVU protiv iračkih snaga blizu granice sa Sirijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država pokrenula masovnu SAMOUBILAČKU OFANZIVU protiv iračkih snaga blizu granice sa Sirijom

Iračke snage su napadnute na više tačaka

Islamska država je pokrenula bombaške napade na iračke snage u blizini sirijske granice. Iračke trupe uspele su da odbiju napad, ali samo na kratko.

Pročitajte i:

Prema navodima vojske, u utorak su iračke snage koje su se borile blizu sirijske granice napadnute od strane brojnih bombaša samoubica IS, koristeći i automobile bombe u onome što se čini kao očajnički pokušaj terorističke grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da probije položaj pro-vladinih snaga nakon mnogih neuspelih napada prethodnih sedmica.

Amaq’s annual suicide bomb attack infograph was just released. There were 568 SVBIEDs (7 2-man) used by IS in Syria & Iraq in 2017. Down from 815 (18 2-man) in 2016 - h/t @SaladinAlDronni pic.twitter.com/laSZewZ2v0

— Hugo Kaaman (@HKaaman) January 2, 2018

U izveštajima se navodi da je napad izveden na 28. brigadu iračkih Jedinica narodne mobilizacije (PMU) u blizini Tal Sefoka i da su pro-vladine trupe ubile ne manje od 18 boraca IS sa eksplozivnim napravama oko pojasa i uništile dve auto-bombe.

2 hours ago || Brigade 28 thwarted a large attack by ISIS on the border near Tal Sefok killing 18 suicide bombers and destroying 2 SVBIEDs: pic.twitter.com/22a2kyJ6TC

— TØM CΛT (@TomtheBasedCat) January 2, 2018

Kao i sa mnogim sukobima koji su se desili između iračkih snaga i IS u blizini sirijske granice u poslednje tri nedelje, teroristički napad ponovo je pokrenut širom granice sa područja u istočnoj Siriji, koje tek treba razjasniti.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.