Islamska država nudi milion dolara za glavu danske studentkinje

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država nudi milion dolara za glavu danske studentkinje

Danska studentkinja Joana Palani, nalazi se trenutno u danskom zatvoru i sudi joj se jer je prekršila restrikcije putovanja iz Danske pošto je letos otišla da se bori u Siriju protiv Islamske države.

Prema zakonu koji bi trebalo da osujeti namere Danaca da se pridruže terorističkim grupama u ratovima preti joj dvogodišnja zatvorska kazna.

Ona je, međutim, za mnoge heroina pa je ovih dana pokrenuta i peticija za njeno oslobađanje jer tvrdi da je ubila najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stotinu boraca Islamske države i da je oslobodila grupu zarobljenih žena i dece, koji je trebalo da posluže kao seksualno roblje.

"Indipendent" navodi da je zato Islamska država preko društvenih mreža ponudila milion dolara za njenu glavu.

Ona je iransko-kurdskog porekla i rođena je u iračkom izbegličkom kampu u Ramadi, za vreme Zalivskog rata.

Njena porodica dobila je azil u Danskoj kada je bila dete, prenosi regionalna tv N1.

Kurdskim snagama YPG na Bliskom istoku pridružila se 2014. godine, prekinuvši studije politikologije. Objasnila je to "borbom za prava žena, demokratiju i evropske vrednosti koje je naučila kao danska devojčica".
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DŽIHADISTI BEZ MILOSTI: Islamska država nudi MILION DOLARA za GLAVU ove devojke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2017, 02:23

Islamska država ponudila je milion dolara za glavu studentkinje iz Danske Joane Palani..Danska studentkinja Joana Palani, nalazi se trenutno u danskom zatvoru i sudi joj se jer je prekršila restrikcije putovanja iz Danske pošto je letos otišla da se bori u Siriju protiv Islamske države...Prema zakonu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.