Iran obećao SAD-u osvetu za Asada

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2012, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran obećao SAD-u osvetu za Asada

03.09.2012. -

Iran će pomoći Siriji i izvršiti "odmazdu" u slučaju napada SAD-a na pozicije Bašara al-Asada, navodi se u izjavi Mohameda Ali-Asuda, šefa Odbora za kulturu i propagandu Revolucionarne garde Irana, koju prenosi Reuters.

Asud nije precizirao koje su to tačno "mere odmazde" imaju u vidu, ali je pojasnio da će biti u skladu sa bilateralnim vojnim sporazumom.

Iran i Sirija su 2006. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << godine potpisali sporazum o uzajamnoj pomoći u slučaju potrebe za zaštitom od spoljnih neprijatelja, ali detalji tog dogovora nikada nisu bili objavljeni. Nije jasno ni da li postoje neki drugi bilateralni vojni ugovori.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.