Irak počeo sa bombardovanjem ID

Izvor: RTS, 13.Okt.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak počeo sa bombardovanjem ID

Irak je počeo sa bombardovanjem ciljeva ekstremističke Islamske države uz pomoć novog obaveštajnog centra u kome se nalaze poredstavnici iz Rusije, Irana i Sirije, saopštio je irački zvaničnik.
Obaveštajni centar, u kome se nalazi šest članova, radi otprilike nedelju dana, rekao je šef Komiteta za odbranu i bezbednost u iračkom parlamentu Hakim el Zamili Rojtersu prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Rusija je pre dve nedelje počela sa izvođenjem vazdušnih napada na mete ID u Siriji, koja je u Rusiji zabranjena kao teroristička organizacija.
Ruske snage se sastoje od više od 50 aviona i drugih letelica, a Rusija ne planira da učestvuje u kopnenim operacijama.
Prema rečima iračkog obeveštajca koji nije želeo da bude imenovan, dvojica ruskih generala učestvuju u radu obaveštajnog centra u Bagdadu.
Koalicija predvođena SAD izvršila je u ponedeljak 11 vazdušnih napada u Iraku i tri u Siriji, u borbi protiv Islamske države, saopštila je danas radna grupa za organizovanje operacija.
U Iraku je, u četiri bombardovanja, uništeno je šest zgrada Islamske države, dve komande i kontrolni čvorovi, kao i pet borbenih položaja. Drugi vazdušni udari izvršeni su u blizini Mosula, Baije, Sinjara i Tal Afara, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Irački udari na IDIŠ uz pomoć novog obavještajnog centra

Izvor: SandzakPress.net, 13.Okt.2015

Irak – U obavještajnom centru je šest predstavnika iz Rusije, Irana i Sirije. Irak je počeo bombardirati ciljeve oružane grupe Islamska država Irak i Šam (IDIŠ) uz pomoć novog obavještajnog centra u kojem su predstavnici Rusije, Irana i Sirije. Rusija je objavila da je u posljednja 24 sata...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.