Identifikovan drugi napadač iz crkve u Francuskoj

Izvor: VOA, 28.Jul.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovan drugi napadač iz crkve u Francuskoj

Istražitelji su utvrdili identitet drugog napadača, koji je učestvovao u napadu na crkvu na severu Francuske kada je ubijen sveštenik. U pitanju je 19-godišnji mladić sa istoka zemlje koji je od ranije poznat vlastima kao osumnjičeni za veze sa samozvanom Islamskom državom. Devetnaestogodišnji Abdel Malik Ptižan, rođen u istočnoj Francuskoj, skrenuo je na sebe pažnju policije nakon što je pokušao da putuje u Siriju. Policija je uspela da ga identifikuje kada je njegova majka dala uzorak DNK. U napadu u crkvi u mestu Sent-Etjen-di-Ruvre, u blizini Ruana, dva muškarca naoružana noževima su u utorak lokalnom svešteniku prerezali vrat, a jednu osobu ranili, pre nego što ih je policija ubila. U međuvremenu, francuski predsednik Fransoa Oland rekao je danas da će njegova zemlja formirati Nacionalnu Gardu kako bi bolje zaštitila građane od terorističkih napada.  
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

MAJKA ISLAMSKOG KRVNIKA: Lažete, nisam ja rodila đavola!

Izvor: Kurir, 29.Jul.2016, 09:23

...PARIZ - Francuska policija objavila je juče da je Abdel Malik Petitžan drugi džihadista Islamske države koji je odrubio glavu svešteniku u crkvi Sent Etjen Ruvr pre dva dana..Kako tvrde, ovaj 19-godišnji mladić, koji je rođen i odrastao na istoku Francuske, bio je poznat vlastima i praćen...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.