IZRAELSKE BOMBE NE ŠTEDE NI DECU! Sirijski civili gađani iz vazduha, krv je obojila Masijaf (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 00:07

IZRAELSKE BOMBE NE ŠTEDE NI DECU! Sirijski civili gađani iz vazduha, krv je obojila Masijaf (VIDEO)

Trenutno se zna za najmanje četiri žrtve, od kojih su dvoje mala deca

Još jedna izraelska agresija, koja je navodno bila usmerena protiv iranskih snaga i libanskog "Hezbolaha", pretvorila se u ubistvo sirijskih stanovnika jugoistočno od Masijafa.

U noći sa 21. na 22. januar izraelsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je još jedan, već treći napad u poslednje dve nedelje na teritoriju Sirije. Ovog puta meta agresije Tel Aviva bilo je predgrađe grada Hama. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su u prethodnim napadima glavne žrtve napada bili borci proiranske milicije, ovaj put su ubijani sirijski civili.

. Prema navodima sirijske agencije SANA, demontiranje ruševina stambenih zgrada se nastavlja, pa bi se broj žrtava mogao povećati.

Jedna od izraelskih raketa uništila je stambenu zgradu i ubila mirno usnulu sirijsku porodicu, uključujući dvoje dece od 3 i 10 godina.

Pored toga, povređena su još četiri civila, uključujući novorođenče i dete od 11 godina.

Lokalno stanovništvo komentarisalo je tragediju.

- Noću su ljude budile strašne eksplozije raketa u stambenom naselju, odrasli i deca su ubijani. Ovo nije prvi put da izraelska avijacija gađa sirijske građane čiji domovi postaju njihovi grobovi - rekao je Abdul Sahim.

- Da li je ovo običan nemar izraelskog vazduhoplovstva ili drugi teroristički akt protiv stanovništva Sirije? S obzirom na prevladavajući odnos Tel Aviva prema nama, Arapima, postavljaju se velika pitanja...Deca koja su danas poginula od izraelske krvničke agresije prazno su mesto za Tel Aviv i njihova krv ne smeta agresoru - dodao je Sirijac.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.