IZRAELCI NAPALI SIRIJSKI S-300!? Iznad Hame GORELO NEBO, MISTERIOZNI PROJEKTILI udarili na DREVNU TVRĐAVU (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELCI NAPALI SIRIJSKI S-300!? Iznad Hame GORELO NEBO, MISTERIOZNI PROJEKTILI udarili na DREVNU TVRĐAVU (MAPA)

Čeka se zvanična potvrda.

Kasno sinoć vazduhoplovstvo Sirijske arapske republike je presrelo rakete iznad grada Masijaf na zapadu Hame.

"Misteriozna" raketa je letela iz pravca severnog Libana, a vojni izvori su naveli tačan sled događaja.

- U 23:06 sinoć, naše PVO jedinice su detektovale projekltil koji je leteo iz pravca severnog Libana i momentalno su uklonili pretnju – rekao je vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvor za Saut Front.

#Syrian army air defenses destroyed an air target heading from northern #Lebanon to the area of ​​S-300 positions in Masiyaf @200_zoka @VinodDX9 @Ninja998998 @johnhand9 @SteeleM35085377 @saptak__mondal pic.twitter.com/QXtrhom0CI

— Sukhoi Su-57 frazor🇷🇺🇮🇳 (@I30mki) August 15, 2019

Ruska baza u kojoj je smešten S-400 je locirana u zoni iznad koje se desio pokušaj napada. Još važnije, u okolini drevnog Masijafa smeštena je i baterija sirijskog S-300, koji je Rusija dostavila Damasku posle obaranja Il-20.

Svi dokazi ukazuju na to da je ovo ustvari neuspeli izraelski napad, pošto vazduhoplovstvo jevrejske države ima običaj da napada iz pravca severnog Libana.

Međutim, još uvek nema zvanične potvrde Tel Aviva da potkrepi te tvrdnje.

Izraelci su poznati po korišćenju mamaca i "lažnih" raketa, poput ADM-141A TALD, koji ima domet od čak 123 kilometara. Sasvim moguće je da je ovaj "napad" mamcima izvršen da bi se prikupili podaci o sirijskom sistemu S-300 koji je stacioniran u Masijafu.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLEARNA TRIJADA" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.