IZRAEL OPTUŽIO IRAN: U jeku priprema za napad na Gazu, potpiruje se vatra sa svih strana u regionu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 08:17

IZRAEL OPTUŽIO IRAN: U jeku priprema za napad na Gazu, potpiruje se vatra sa svih strana u regionu!

Optužba je stigla u trenutku pojačanih priprema Izraela za kontraofanzivu na jugu.

Visoki izraelski zvaničnik optužio je Iran da pokušava da otvori drugi ratni front raspoređivanjem oružja u Siriji i njegovim slanjem kroz tu zemlju koja se nalazi severno od Izraela.

To je objavio Skaj njuz, koji navodi da je optužba stigla u trenutku pojačanih priprema Izraela za kontraofanzivu na jugu, u Pojasu Gaze.

Navodi se da je na post objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na društvenoj mreži X (bivši Tviter) koji je izneo takav scenario odgovorio Džošua Zarka, šef odeljenja za strateška pitanja Ministarstva spoljnih poslova Izraela.

- Oni (Iran) to rade - glasio je odgovor Zarke.

Joshua Zarka, leading strategic affairs at Israel's Foreign Ministry, has expressed concerns that Iran is actively seeking to transport weapons through Syria, potentially aiming to establish a new front with Israel https://t.co/K5vKsQGEkk

— Danel Lushi (@DanelLushi) October 15, 2023

Britanska televizija podseća da je prošle nedelje Sirija optužila Izrael za izvođenje vazdušnih napada na aerodrome u Damasku i Alepu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izraelski zvaničnik: Sprečićemo scenario da Iran otvori drugi front iz Sirije

Izvor: 24sedam.rs, 15.Okt.2023

Sirija je optužila Izrael da je izvela napade na aerodrome u Damasku i Alepu prošle sedmice

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.