IZRAEL NASTAVLJA UDARE NA SIRIJU: Bira precizno odabrane strateške ciljeve, tačno znaju gde treba da udare

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2021, 22:46

IZRAEL NASTAVLJA UDARE NA SIRIJU: Bira precizno odabrane strateške ciljeve, tačno znaju gde treba da udare

Njihove mete su jasne

Izrael nastavlja da sledi svoje ciljeve u Siriji, ovaj put izvođenjem vazdušnih udara na područje Al-Kuzajr u provinciji Homs. Ovo je drugi napad za tri dana. U napadu je ciljana vazduhoplovna baza Al-Daba, koja se nalazi u blizini granice sa Libanom.

Drži je Hezbolah i poznato je da je glavni logistički centar grupe u Siriji. Sirijske arapske snage PVO presrele su izvestan broj izraelskih projektila pre nego što su stigli do svojih ciljeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jedna od raketa bila je izraelska bomba "Spajs 1000", koja je uspešno oborena iznad Libana.

Multiple strikes on HAS at Al-Qusayr Airport/Dabaa Airbase in west Homs from strikes overnight according to new satellite imagery. Syrians claims of intercepting “most” incoming Israeli missiles is once again inaccurate. https://t.co/rVVsDhSARw

— ELINT News (@ELINTNews) July 22, 2021

Izraelski napad dogodio se južno od Idliba, dok je diverzantski napad ciljao ključni gasovod Al-Žibsah-al-Rajan severno od nestabilne regije. Napadači su improvizovanom eksplozivnom napravom digli u vazduh deo cevovoda u blizini grada Abu Kašab u severnom delu Deir ez Zora.

Oko tog područja SAD i Sirijske demokratske snage (SDF) izvele su operaciju, gađajući ćeliju ISIS-a sa sedištem u gradu Kurbat al-Džamus u Hasaki. Borci SDF-a u početku su se sukobili sa militantima, a zatim je američka letelica napala skrovište terorista.

Satellite imagery confirmed in the following days that there appeared to be no damage in the vicinity. Whilst there were reports of explosions in the area, these can often be misreported as strikes, the explosions can be a variety of things, AD fire, interceptions, failed AD etc. pic.twitter.com/9NLOhXf3Ie

— Aurora Intel (@AuroraIntel) July 23, 2021

U drugim pokušajima zadržavanja ISIS-a, ruske vazduhoplovne snage izvršile su 20. jula više od 50 vazdušnih udara na ćelije terorista u centralnom regionu Sirije. ISIS je pretrpeo nepoznat broj ljudskih gubitaka.

Uprkos naporima SDF-a, Damaska i Rusije, ISIS nastavlja pokušaje širenja svojih operacija.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.