IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA IRANSKI BROD?! Snažna eksplozija kod obala Sirije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2021, 00:02

IZRAEL IZVRŠIO NAPAD NA IRANSKI BROD?! Snažna eksplozija kod obala Sirije (FOTO)

Odjeknula je snažna detonacija

Jedna misteriozna eksplozija potresla je iransko trgovačko plovilo nekoliko kilometara od obala Sirije u istočnom Mediteranu.

Brod, pod imenom "Shahr e Kord", plovio je pored obala Sirije kada je na palubi odjeknula eksplozija. Nije zabeležen nijedan smrtni slučaj usled eksplozije, koja je primorala brod da se usidri u luci Banijas.

Unconfirmed reports circulating of an "event" aboard the #Iran|ian SHAHR E KORD >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vessel in the Eastern Med. AIS data via @MarineTraffic updated ~5 hours ago had her off the coast of Baniyas, #Syria. Photos circulating appear to confirm the vessel? it looks like a cargo fire. pic.twitter.com/kSlyWgMHH2

— Aurora Intel (@AuroraIntel) March 11, 2021

Neproverene fotografije nesreće pokazuju da je u eksploziji uništen najmanje jedan od kontejnera na palubi "Shahr e Korda". Iran i Sirija još nisu komentarisali ovaj neobičan incident. Ipak, mnogi posmatrači pretpostavljaju da je Izrael napao "Shahr e Kord".

Big Breaking 🚨🚨#Israel Navy has carried-out a attack at #Iranian commercial ship named "#Shahr-e-Kord" in response to #IRGC Navy attack at #Israeli #HeliosRay commercial ship in #OmanSea. The #Iranian container ship was targeted in Eastern #MediterraneanSea this morning. pic.twitter.com/lTlkIWGSm7

— The Broadcaster 📹 (@BroTxt5) March 11, 2021

Nedavno su najviši izraelski zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netanijahua, optužili Iran za eksplozije 26. februara na brodu "MV Helios Rai" u vlasništvu Izraela u Omanskom zalivu. Eksplozije nisu dovele do gubitaka.

Teheran se suprotstavio izraelskim optužbama objavljivanjem vazdušnih snimaka "MV Helios Rai-a" koji sugerišu da su se eksplozije dogodile unutar plovila.

Iranski zvaničnik je rekao za televiziju "Al-Majadeen" sa sedištem u Bejrutu da su eksplozije na "MV Helios Rai" verovatno "lažni napad" koji je trebao da pogura SAD ka strožem stavu prema Teheranu, kao i da poveća šanse Netanijahua na predstojećim izborima.

Današnja eksplozija na "Shahr e Kordu" mogla bi da bude izraelski odgovor na nedavni incident na "MV Helios Rai". Za sada nema dokaza koji potkrepljuju ovu teoriju.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.