ISTORIJSKI DOGOVOR RUSIJE I SAD: Zapamtite ovaj datum, 15. oktobar

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKI DOGOVOR RUSIJE I SAD: Zapamtite ovaj datum, 15. oktobar

Rusija i SAD će se 15. oktobra u Lozani, u Švajcarskoj sastati sa drugim regionalnim silama kako bi razgovarali o mogućim koracima za prevazilaženje krize u Siriji, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Prema dogovoru koji su sklopili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri, sastanak ruskih i američkih ministara sa predstavnicima regionalnih država treba da se održi kako bi se dogovorili novi koraci >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za smanjenje krize u Siriji

Vašington je 3. oktobra rekao da će da suspenduje bilateralnu saradnju sa Moskvom koja je postignuta radi održanja primirja u Siriji, a sklopljena je 9. septembra nakon višemesečnih pregovora.

SAD tvrdi da su se odlučili na to zato što Rusija nije ispunila obećanje da će da drži pod kontrolom Damask, kao i da pruža neophodnu humanitarnu pomoć gde je potrebna.

Rusija je optužila SAD da nije uspela da održi ni jednu teritoriju mirnom od džihadista, kako je ugovoreno, kao i da organizuje povlačenje vojske sa Kastelo puta i da omogući pristup konvojima sa humanitarnom pomoći da snabdeva Alepo.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kerry i Lavrov u Lozani o Siriji 16. oktobra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2016

Moskva je najavila da će se ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov susresti sa američkim državnim sekretarom Johnom Kerryem u Švajcarskoj 16. oktobra, gdje će razgovarati o situaciji u Siriji.  To će biti prvi susret dvije strane nakon što je Vašington prekinuo bilateralne kontakte sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.