ISLAMSKA DRŽAVA NAPRAVILA POKOLJ: Ubili su najmanje 30 civila u Al Babu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Dec.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISLAMSKA DRŽAVA NAPRAVILA POKOLJ: Ubili su najmanje 30 civila u Al Babu

Najmanje 30 civila je ubijeno, a veliki broj je ranjen u napadu Islamske države na sirijski grad Al Bab, prilikom pokušaja da spreče odlazak ljudi, saopštila je danas turska vojska

. Sirijski teroristi su uz podršku turske vojske još pre nekoliko nedelja opkolili taj grad koji je pod komantrolom IS, a cela operacija je nazvana "Štit Eufrata".

Turska vojska navodi da su civili ubijeni minama i improvizovanim bombama dok su pokušavali da izađu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Al Baba. Turska je tokom vikenda razmestila više tenkova i artiljerije na granicu, a poslala je i 500 specijalaca u Al Bab spremnih za konačnu bitku za taj grad. Dosad je u operaciji poginulo 36 turskih vojnika.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu optužila je, međutim, Tursku za ubistvo 88 civila u vazdušnim udarima na ovaj grad, ali turska vojska to negira. Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan rekao je juče da je bitka za Al Bab skoro završena i ponovio da će turske snage zatim krenuti u Manbidž, nekadašnji bastion Islamske države koji je sad pod kontrolom kurdske policije koja uživa podršku SAD.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.