ISIS izgubio 95 odsto teritorije

Izvor: Mondo, 16.Nov.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS izgubio 95 odsto teritorije

Islamska država izgubila je 95 odsto teritorije koju je 2014. godine osvojila u Siriji i Iraku, saopštila je danas međunarodna koalicija predvođena SAD na sastanku u Jordanu.

Foto: AP Photo/ Gabriel Chaim

"Islamska država je izgubila 95 odsto teritorije koju je kontrolisala u Iraku i Siriji od 2014. godine", izjavio je američki predstavnik koalicije Bret MekGerk i dodao da je više od 7,5 miliona ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "sada oslobođeno vlasti" džihadista.

Prema njegovim rečima, gotovo je zaustavljen dolazak stranih boraca ID u Siriju i Irak jer su mnogi uhapšeni na granicama.

Islamska država je 2014. zauzela skoro polovinu teritorije Sirije i trećinu Iraka, i na toj osvojenoj teritoriji proglasila je kalifat.

Rusija: Imamo dokaz da SAD podržava ISIS

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISIS izgubio 95 odsto osvojenih teritorija

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017

Islamska država izgubila je 95 odsto teritorije koju je 2014. godine osvojila u Siriji i Iraku, saopštila je danas medjunarodna koalicija predvodjena SAD na sastanku u Jordanu..."Islamska država je izgubila 95 odsto teritorije koju je kontrolisala u Iraku i Siriji od 2014. godine", izjavio je američki...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.