ISIS UNAKAŽEN U DEIR EZ-ZORU: Rusi se brutalno osvetili teroristima zbog podmuklih napada na sirijski narod

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2021, 18:58

ISIS UNAKAŽEN U DEIR EZ-ZORU: Rusi se brutalno osvetili teroristima zbog podmuklih napada na sirijski narod

Militanti pretrpeli velike gubitke

Osam terorista ISIS-a ubijeno je u nedavnim ruskim vazdušnim napadima na centralni region Sirije, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) 26. novembra.

Grupa za praćenje sa sedištem u Londonu saopštila je da su napadi bili usmereni na zapad Deir ez-Zora i jug Rake, gde su ćelije ISIS-a bile veoma aktivne u poslednje vreme.

- Broj mrtvih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će verovatno porasti jer se radi o više od 15 ranjenih terorista ISIS-a, od kojih su neki u kritičnom stanju - navodi se u izveštaju SOHR-a.

Prema SOHR-u, ratni avioni ruskih vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) izveli su više od 560 vazdušnih napada na teroriste ISIS-a i njihova skrovišta u centralnoj Siriji od početka novembra.

Ćelije ISIS-a nastavljaju da rade u centralnom regionu uprkos velikom pritisku i velikim gubicima. Nedavna zaseda terorista grupe u zapadnoj pustinji Deir ez-Zor odnela je živote sedam boraca iz plemenske sirijske formacije poznate kao "Usud al Šarkija".

🇷🇺🇸🇾 Today, in the north of Deir ez-Zor, local bandits opened fire from small arms after the Russian convoy, which was not allowed through the Al-Maamal bypass. pic.twitter.com/LZFpbGRqga

— The RAGE X (@theragex) November 19, 2021

Dok pobuna ISIS-a u centralnoj Siriji još traje, teroristička grupa trenutno ne predstavlja pretnju strateškim auto-putevima i ključnim urbanim centrima u regionu.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.